Turism in Bucovina

  Bucovina a dezvoltat un turism accesibil tuturor, de la cei dornici de o aventura romantica sub cerul liber pina la cei aflati in cautarea unor culturi vechi si pastrate cu sfintenie, sau la cei dornici de aventura in apele involburate a raurilor de munte sau in zborul cu parapanta deasupra crestelor de peste 1500 de metri.
Protectia continua a mediului inconjurator face ca zona sa fie nepoluata: puritatea aerului din Bucovina nu se regaseste nicaieri in Europa, multe din produsele alimentare fabricate in Bucovina sunt ecologice, zona nefiind poluata, raurile si paraiele de munte sunt curate si populate cu diverse specii de pesti.
Cele sapte monumente incluse in patrimoniul UNESCO, la care se adauga numeroase alte manastiri, biserici, muzee si elemente ale arhitecturii traditionale, fac ca zona sa fie extrem de atractiva pentru turisti, arhitectura caselor si agrementarea specifica a interioarelor.
Numarul mare de rezervatii naturale - 23 de rezervatii in suprafata de 4.457,20 ha - bucura privirea si sufletul oricarui turist: 6 rezervatii botanice, 8 rezervatii forestiere, 5 rezervatii geologice, o rezervatie paleontologica, o rezervatie stiintifica si 2 rezervatii mixte.
Conditiile geografice favorabile, alaturi de peisajele naturale atractive si obiectivele naturale originale, conduc la practicarea mai multor forme de turism, inclusiv cel de aventura (extrem): alpinism, lansari cu parapanta si deltaplanul, navigatie, caving, river rafting etc. Echitatia se poate practica datorita cresterii cailor de rasa in doua herghelii cu renume: Herghelia Radauti si Herghelia Lucina.
Existenta unor bogatii generate de o mostenire naturala si culturala autentica: Pietrele Doamnei din Masivul Rarau, Transraraul, Defileul Bistritei, de la Zugreni, Pasul Mestecanis, Salina Cacica. Mestesugurile, arta tesutului si cusutului, nobletea vestimentatiei populare, transpunerea sensibilitatii si a dragostei de frumos in adevarate capodopere realizate din lemn, metal, os, piei, lut etc;
Oferta gastronomica deosebita, prin bucataria 'bucovineana', de un specific aparte: placinte 'poale in brau', ciorba 'radauteana', 'ochiuri in smantana', ciupercute (hribi) cu smantana, cobza de pastrav, balmos etc.
Satele aparute din timpuri stravechi, care au pastrat si mai pastreaza inca aspecte si manifestari traditionale, date si obiceiuri strabune, elemente valoroase de etnofolclor etc., in care se desfasoara activitati specifice turismului rural si turismului ecologic.
Calendar bogat de targuri traditionale si manifestari folclorice pe tot parcursul anului.
Conservarea elementelor vechi de civilizatie rurala si transpunerea lor in viata de zi cu zi;
Suprafata mare a padurilor, raurile repezi de munte fac ca atat fondul de vanatoare, cat si cel piscicol sa fie deosebit de bogate: 27 fonduri de vanatoare, de un deosebit interes cinegetic: cerb, caprior, urs, mistret, ras, cocos de mesteacan etc.; 41 fonduri de pescuit: lostrita, pastrav, stiuca, crap, clean, etc.

Clic aici pentru o lista mai detaliata a catorva din atractiile turistice.